99364022
Цікаве

Готуємо десерти без випічки швидко, легко й із задоволенням

Минулого тижня мій духовий шаф зламався саме тоді, коли мали прийти гості. У холодильнику був сир маскарпоне, печиво та ягоди. Довелося швидко згадувати рецепти десертів без випічки. І знаєте що? Гості просили добавки та рецепт! Іноді найкращі кулінарні відкриття трапляються через випадковості.

Чому десерти без випічки — це зручно і смачно

Десерти без випічки економлять ваш час та електроенергію. Вам не потрібно чекати, поки духовка нагріється, а потім стежити за процесом випікання. Замість цього ви просто змішуєте інгредієнти і відправляєте десерт до холодильника.

У спеку такі десерти стають справжнім порятунком. Моя подруга каже, що літом її кухня перетворюється на “зону без духовки”, і вона готує виключно охолоджені смаколики.

Для приготування багатьох десертів без випічки вам не знадобиться спеціальне обладнання. Достатньо миски, ложки та холодильника. Навіть міксер не завжди потрібен. Ви здивуєтесь, коли побачите, як швидко можна приготувати щось смачненьке.

Популярні десерти без випічки

Чізкейк без випічки

Цей десерт — справжній хіт літніх вечірок. Основа з подрібненого печива з маслом, а зверху — ніжний крем із сиру. Смак такого чізкейку нічим не поступається традиційному. Мій чоловік навіть каже, що холодний варіант йому подобається більше.

На поверхні чізкейку можна викласти свіжі ягоди або фрукти, полити карамеллю або шоколадним соусом. Уявіть собі шматочок прохолодного десерту з соковитою полуницею у спекотний день — справжня насолода.

Aaad4d4066b195781ecac92f5584c0b9Тірамісу без випічки

Класичний італійський десерт, який готується без духовки. Печиво савоярді, просочене кавою, чергується з кремом з маскарпоне. Простий, але вишуканий десерт.

Я люблю додавати в крем трохи апельсинової цедри — це надає десерту особливого аромату. А ще можна зробити дитячу версію, замінивши каву какао чи фруктовим соком.

Шоколадна ковбаска

Це смаколик з нашого дитинства. Подрібнене печиво, какао, горіхи та згущене молоко — все, що потрібно для приготування. Десерт формують у вигляді ковбаски, загортають у фольгу і охолоджують.

Моя бабуся робила такий десерт на свята, і ми, діти, завжди чекали моменту, коли вона діставала з холодильника ці шоколадні “ковбаски”. Зараз я готую їх для своїх племінників, і вони так само із захватом спостерігають за процесом нарізання.

Рецепти десертів без випічки

Чізкейк без випічки

Інгредієнти:

  • 200 г печива (пісочне або вівсяне)
  • 100 г вершкового масла
  • 400 г сиру вершкового (філадельфія або маскарпоне)
  • 100 г цукру
  • 200 мл вершків (33%)
  • 10 г желатину
  • 100 мл води
  • свіжі ягоди для прикраси

Приготування:

  1. Подрібніть печиво в крихту. Розтопіть масло і змішайте з печивом.
  2. Викладіть суміш на дно форми і утрамбуйте. Поставте в холодильник.
  3. Замочіть желатин у холодній воді на 10 хвилин.
  4. Збийте сир з цукром до пухкої маси.
  5. Підігрійте набряклий желатин до розчинення і вмішайте в сирну масу.
  6. Збийте вершки і обережно вмішайте в сирну масу.
  7. Вилийте крем на основу з печива і поставте в холодильник на 3-4 години.
  8. Прикрасьте ягодами перед подачею.

Тірамісу без випічки

Інгредієнти:

  • 250 г сиру маскарпоне
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. цукру
  • 150 г печива савоярді
  • 100 мл міцної кави
  • 2 ст. л. лікеру (за бажанням)
  • какао-порошок для посипання

Screenshot 3 325 1300x820Приготування:

  1. Розділіть яйця на білки і жовтки.
  2. Збийте жовтки з цукром, додайте маскарпоне і змішайте до однорідності.
  3. Окремо збийте білки до стійких піків і обережно вмішайте в сирну масу.
  4. Змішайте каву з лікером. Швидко вмочіть в суміш печиво і викладіть на дно форми.
  5. Зверху викладіть половину крему, потім знову шар печива і залишок крему.
  6. Поставте в холодильник на 4-6 годин.
  7. Перед подачею посипте десерт какао-порошком.

Корисні поради та лайфхаки

Як правильно використовувати желатин: Замочіть желатин у холодній воді на 10 хвилин, потім підігрійте до розчинення, але не кип’ятіть. Якщо додасте гарячий желатин у крем, він може згорнутися. Тому спочатку змішайте желатин з невеликою кількістю крему, а потім додайте до основної маси.

Чим замінити вершковий сир: Якщо у вас немає маскарпоне або філадельфії, зробіть заміну. Змішайте 200 г домашнього сиру з 50 г вершкового масла і 50 г сметани. Збийте до однорідності — і саморобний крем-сир готовий.

Як уникнути розшарування десерту: Всі інгредієнти для десерту без випічки мають бути однакової температури, бажано кімнатної. Так вони краще з’єднаються між собою.

Висновок: Десерти без випічки — ідеальний вибір

Десерти без випічки — це не просто вихід із ситуації за відсутності духовки. Це чудовий спосіб приготувати смачний і оригінальний солодкий стіл з мінімальними зусиллями.

Спробуйте ці рецепти, експериментуйте з інгредієнтами, додавайте свої улюблені фрукти та ягоди. І пам’ятайте — найсмачніший десерт той, який ви готуєте з любов’ю до своїх близьких.

Photo of Олена Ковальчук

Олена Ковальчук

Пишу про все, що надихає та змушує задуматися. Маю журналістську освіту та багато років досвіду у створенні пізнавальних матеріалів. Захоплююсь наукою, культурою та історіями успіху. Шукаю цікаве в усьому, аби ділитися знаннями, які допомагають відкривати нові горизонти, бачити красу світу та отримувати корисні поради для життя.

Related Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button